Afvallen is niet te doen

Tja, als je er zo tegenaan kijkt zal dat zo zijn, maar wel zonde.

Iedereen kent wel mensen die wat te dik of veel te dik zijn en berusten in het te zwaar zijn. Er volgt dan ook nog weleens ” je bent goed zoals je bent”. Brrrrr daar krijg ik de kriebels van.
Overgewicht is echt en ook voor iedereen een serieuze risicofactor om diabetes te krijgen en eerder dood te gaan, dat klinkt hard maar het is wel zo.

Iedereen kan in zijn/haar eigen tempo en op zijn/haar manier afvallen.
Manieren om af te vallen zijn zoals eerder gemeld het structureren van eetmomenten. Hoe je het wendt of keert, “ieder pondje komt …..”  en ja inderdaad zijn er ook medicijnen waar je zwaarder van wordt maar oor de meeste mensen geldt toch echt dat het al een stuk helpt als je op je eten let.

Hoe? 

Probeer eens wat minder brood te eten en wat minder pasta, wat minder hagelslag en pindakaas. Nee, inderdaad niet iedereen eet deze dingen maar kijk voor jezelf hoe jij simpel een paar dingen uit je eetpatroon kunt slopen. Voor mij was het brood en hagelslag. Dat bewaar ik voor het weekend, dan is het een cadeautje en extra lekker 🙂

In plaats van met de auto de boodschappen te halen kun je ook lopen of op de fiets. Bijkomend voordeel is dat je vanzelf niet teveel meesleept. Iedere avond een half uurtje stevig wandelen helpt al, je hoeft geen topatleet te worden!

Wij willen je helpen met MIJNPOLL. Wanneer je deze invult krijg je jouw resultaten (anoniem) afgezet tegen die van andere mensen die ook meedoen. Zo kunnen we elkaar, zonder elkaar te kennen, motiveren.

Schrijf je nu hier in en kijk of het helpt, werkt het niet dan heb je het mooi wel geprobeerd!!

Succes!!