KOM IN BEWEGING, DOE MEE MET MIJNPOLL!DOE MEE MET MIJNPOLL!

WIJ HELPEN U BIJ HET BEREIKEN VAN DIT DOEL.

EEN GEZOND EN VITAAL LEVEN, OOK MET DIABETES.

WIE ZIJN WE?

Het Centrum voor Diabetes & Overgewicht is volledig gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met overgewicht en diabetes type 2. Ons doel = jou op weg te helpen naar een vitaal leven.

Het Centrum voor Diabetes & Overgewicht is in juli 2011 opgericht door chirurg Hubert Prins (specialisatie maag, darm, lever) en Gerard Bienfait, commercieel directeur van MEDonline, dat e-communicatie voor organisaties in de gezondheidszorg ontwikkelt. Zij waren van mening dat er meer aandacht nodig was voor de relatie diabetes en overgewicht én de manier waarop mensen met diabetes zelf het heft in handen konden nemen. Samen vormen zij – met de partners van Centrum voor Diabetes & Overgewicht – een ervaren team met een duidelijke boodschap rondom diabetes en overgewicht: het herwinnen van vitaliteit.

WAT DOEN WE?

Wij helpen u op weg naar een vitaal leven. Ook met diabetes. Of eigenlijk: JUIST met diabetes. Diabetes hoeft namelijk helemaal geen belemmering te zijn voor een actief en vitaal leven. Sterker nog: met een actief en vitaal leven kunt u diabetes te lijf!

Bewegen heeft een zeer positief effect op allerlei aspecten van onze gezondheid. Door bewegen voelen we ons vaak al een stuk beter; ook verlaagt bewegen het risico op allerlei aandoeningen zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Bewegen is laagdrempelig, goedkoop en valt meestal relatief eenvoudig in te passen in uw dagelijks leven. Denk dan bijvoorbeeld aan meer lopen, wandelen, fietsen, tuinieren, vaker de trap nemen enz. U hoeft dus echt niet naar de sportschool, al mag dat natuurlijk ook. Het gaat erom dat u een manier van bewegen kiest die bij ú past.

HOE HELPEN WIJ U OP WEG NAAR EEN VITAAL LEVEN?

Wij bieden u achtergrondinformatie, tips en ondersteuning bij het (meer) gaan bewegen. Alles wat u nodig heeft om de weg naar een vitaler leven in te slaan vindt u op deze website. In de achtergrondinformatie kunt u meer lezen over diabetes en overgewicht en de relatie daartussen, wat de oorzaken en gevolgen van deze aandoeningen zijn en hoe dit voorkomen kan worden.

Ook krijgt u tips om bewegen zo goed mogelijk in uw dagelijks leven in te passen. Tenslotte ondersteunen wij u bij uw stappen op weg naar een vitaal leven door u uit te nodigen mee te doen aan de ‘Poll’. Dit is een vragenlijst die u kunt invullen voordat u begint met bewegen én als u eenmaal bezig bent. Daarmee kunt u niet alleen uw vorderingen goed volgen, waardoor u (nog) meer gemotiveerd wordt om te blijven bewegen., maar ook kunt u uw scores vergelijken met die van andere gebruikers.

© 2019 | Centrum Diabetes en Overgewicht | Privacybeleid | MEDonline